Ana içeriğe atla

Merkez müdürümüz Doç. Dr. Abdurrahman YAZICI İslam Kalkınma Bankası ve Tunus’un önde gelen üniversite ve Katılım Finansı kurumlarının destek verdiği “Tunisia International Conference on Islamic Economics and Finance 2019” uluslararası sempozyumuna katıldı.

12-14 Nisan 2019 tarihleri Tunus’un Hamamet şehrinde yapılan sempozyumun ana teması katılım finansı kuruluşlarında risk yönetimi, finansal mühendislik ve finansal istikrar konusuydu.

Dr. Dawood Ashraf, Prof. Mehmet Asutay ve Hassan Kabir gibi alanın önde gelen isimlerinin katıldığı sempozyumda Dr. Yazıcı da, Libor’a alternatif modelleri değerlendirerek, katılım finansı ilkelerine uygun alternatif bir kıyaslama (benchmark) yönteminin geliştirilmesinin ilgili kuruluşlardaki spesifik risklerini azaltacağını ele alan “Requirement of a Comprehensive Islamic Benchmarking to Mitigate Risks in Islamic Financial Institutions (IFIs)” konulu bir sunum yaptı.

Sempozyum programı için lütfen tıklayınız

foto1

foto2