Merkezimiz ULIFAM araştırmacısı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Dini İlimler Fakültesi öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Tawfik Azrak “Shariah Issues of Islamic Structured Products: Case Studies of Malaysia” başlıklı sunumuyla International Conference on Applied Economics and Finance & Extended with Social Sciences ICOAEF’19’a katkıda bulundu.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin de düzenleyicileri arasında yer aldığı sempozyum Girne/K.K.T.C.’de gerçekleşmekte olup Sosyal Bilimlerle ilgilenen araştırmacılar, akademisyenler, öğrenciler, yöneticiler ve karar alıcıların bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. ICOAEF’19, İktisat, İşletme, Finans ve Sosyal bilimlerden uluslararası katılımcıların uygulamalı ve teorik konuları sunma, tartışma ve paylaşma fırsatı sunmaktadır.

Dr. Azrak, sunumunda konvansiyonel finansal ürünlerle çeşitli yönlerden benzer nitelikteki İslami yapılandırılmış ürünleri ele alarak bunları amaç, ekonomik fayda ve temel yapıları/akitleri açısından tartışmaktadır.

Özellikle katılım Finansı temelli yapılandırılmış ürünlerin faiz, garar/belirsizlik ve çeşitli haksızlığa sebep olan unsurlardan uzak olduğuna değinen Dr. Azrak bunların Katılım Finansı ilkelerine uygun olması gereğine işaret etmektedir.

Dr. Azrak özellikle konuyu Malezya örneği çerçevesinde ele alarak Malezya’daki danışma kurullarının kararları çerçevesinde değerlendirmelerde bulunmaktadır.

tawfik